Diensten

  • Onderhoud
   Wij zijn er voor al uw tuin onderhoud, hieronder een greep uit onze diensten. Staat uw onderhoudsvraag er niet tussen, vraag ons gerust naar de mogelijkheden!
  • Verticuteren
   Wat houdt dit voor uw gazon precies in: Mos ontstaat wanneer de grond in slechte staat is. Te weinig zuurstof, structuur en voedingsstoffen in de bodem zorgen ervoor dat mos het wint van gras. Schaduw of te kort maaien kunnen ook de oorzaak zijn van mos. Wat tegen een viltlaag en mos helpt, is verticuteren. Verticuteren is een beetje te vergelijken met schoonharken. Door met een speciale verticuteermachine over de grasmat te gaan, worden mos en de viltlaag verwijderd en de wortels doorgesneden. Doordat de wortels worden afgesneden kan er niet direct nieuw mos gevormd worden. Het gras kan weer ademen en het water kan weer bij de wortels van het gras komen. Door na het verticuteren uw gras te bemesten met een hoogwaardige meststof zult u weer een prachtige volle groene grasmat krijgen. Regelmatig maaien is vervolgens zeer bevorderlijk voor het behoud van mooi en sterk gras.
  • Snoeien
   Wanneer snoeit u bepaalde vaste planten wel of niet en vooral, hoe. Snoeien doet groeien. Die uitspraak heeft u vast al eens gehoord. Maar niet alle bomen en planten hoeft u te snoeien of snoeit u op hetzelfde moment en op dezelfde manier. Vooral het snoeien van bijvoorbeeld de Hydrangea’s (hortensia’s) vraagt enige kennis. Zo zijn er soorten die op één-jarig hout groeien en soorten die op oud hout groeien. Verkeerd snoeien zou kunnen betekenen dat u een seizoen geen bloemen heeft.
  • Onkruid
   Onkruid: Voor veel mensen een doorn in het oog. Of het om uw tuin, border of oprit gaat, wij verwijderen het graag voor u zodat u ook hier geen omkijken naar heeft.
  • Groene aanslag
   U kent het wel, het voorjaar begint en u wilt graag genieten van uw tuin. Echter zit er op uw tuinmeubels, schuttingen, bestrating en looppaden groene aanslag. Wij maken het schoon voor u. 
  • Beplanting 
   Heeft u een gedeelte in uw tuin of een border waar u over twijfelt qua beplanting en/of kleuren? Wij denken  met u mee! De eventuele aanleg hiervan doen wij graag voor u.
  • Bedrijven 
   Uiteraard verzorgen wij ook graag het onderhoud van uw terrein